Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Christoffelschool
  Polstraat 33
  6942 VK Didam
  T 0316 - 22 16 15
  F 0316 - 29 40 71
  info@christoffelschool-didam.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking of hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Christoffelschool krijgt loungemeubel voor snoezelruimte

 • Het CBM (branchevereniging voor meubelfabrikanten) heeft dit jaar vanwege het 100 jarig jubileum een wedstrijd uitgeschreven voor een goed doel: Energy4All
Het doel was een loungemeubel te ontwerpen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte (zie www.juniorlounger.nl voor meer informatie)
’t Timmerhuusken uit Silvolde mocht als interieurbouwer één zo’n meubel maken, nr. 27 de Cocon. Dat was een heel proces. De ontwerper Gijs Booden, had een schaalmodel gemaakt van 25 centimeter hoog. Daarna kon het Timmerhuusken aan de slag. Er is met veel plezier een hoop tijd ingestoken door diverse medewerkers en er werden sponsoren gezocht voor het materiaal zoals het gebruikte hout en de stof.
 
Alle meubels zijn inmiddels geveild, de totale opbrengst was meer dan €50.000 !
De Cocon had echter nog geen definitieve bestemming gekregen en er werd gezocht naar een geschikte instelling.
Die werd gevonden in de Christoffelschool te Didam, die het meubel erg graag wilde hebben voor één van hun snoezelruimtes. Leerlingen die dat nodig hebben, kunnen heerlijk tot rust komen als ze in de Cocon gaan liggen en zullen zich geborgen voelen in de zachte kussens.
Op donderdag, 13 december om 14.00 uur wordt dit meubel officieel overhandigd!

Nieuws

:

Help (nieuw venster)