Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Christoffelschool
  Polstraat 33
  6942 VK Didam
  T 0316 - 22 16 15
  F 0316 - 29 40 71
  info@christoffelschool-didam.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking of hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Sinterklaas op de Christoffelschool

 • Op donderdag 5 dec zaten om 9:00 uur alle leerlingen van de Christoffelschool gespannen in de hal te wachten. “Zou de Sint echt komen?”
De hal was mooi versierd en op het podium stond een prachtige stoel klaar voor Sinterklaas. Achter het podium hingen prachtige rollen behang gemaakt door alle leerlingen. In de week voorafgaand aan het feest, hadden wij namelijk een brief gekregen van Zwarte Piet. Door de leerlingen werd al snel ontdekt dat er erg veel fouten zaten in de brief, maar de boodschap was duidelijk:
Sinterklaas vond het behang van zijn werkkamer niet meer zo mooi en Zwarte Piet wilde hem verrassen met een mooi nieuw behang. Aan ons de vraag of wij wilden helpen. Het resultaat was prachtig!
Onder muzikale leiding van meester Rubèn werd er flink gezongen. En dat werd beloond!!
Ze kwamen echt: Sinterklaas en 2 Pieten.
Sinterklaas werd welkom geheten door onze directeur: Rene Bakker.
Het behang werd overhandigd aan de Sint en deze was er zeer blij mee. Een aantal kinderen mochten nog even op het podium komen om Sinterklaas een vraag te stellen waar ze altijd al antwoord op wilden hebben. Na nog wat liedjes en een heleboel pepernoten later, gingen alle leerlingen weer terug naar hun klas. Gedurende de ochtend werd door de Sint en zijn Pieten nog een bezoekje gebracht aan alle klassen. Iedere leerling mocht even bij Sinterklaas komen. Ondertussen waren de Zwarte Pieten wel een beetje stout en maakten ze er een flink rommeltje van in de klassen en lagen de pepernoten echt overal. Op iedere plek in de gangen klonk er vrolijk gezang en gegil wanneer er weer een Zwarte Piet voorbij kwam huppelen.
Aan het eind van de ochtend werd er door de hulpouders nog een heerlijk broodje knakworst verzorgd voor iedereen.
 
Het was een gezellige en geslaagde dag!
Namens de werkgroep willen wij iedereen bedanken voor zijn/haar inzet.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)